Sommarteater

WALL & VIVIEN KULTURPRODUKTION I SAMARBETE MED HÄRINGE SLOTT

Affisch_Grimm_2016

2016 års uppsättning var Bröderna Grimms klassiska sagor 2.0 – en fartfylld föreställning med musik och sång för hela familjen!

Den vackra rotundan i Häringe slottspark har förvandlats till en skog i ett land för länge, länge sedan. Ynglingen Hans arbetar hårt för att försörja sig och sin mor, som väntar på honom i det lilla huset på andra sidan skogen. Det är en lång vandring hem för Hans och många faror lurar längs vägen. Kommer han att få med sig sina hårt förvärvade guldslantar hem? På sin väg möter han både Rödluvan, Snövit och Hans och Greta, som alla behöver hans hjälp. Det är inte lätt för Hans att hålla reda på (o)vänliga vargar, häxor och förgiftade äpplen när han samtidigt försöker hitta vägen hem till mor.

Se den rafflande upplösningen på Bröderna Grimms sagor 2.0! En timslång, fartfylld familjeföreställning med musik och sång. Kombinera gärna teaterbesöket med övriga aktiviteter på Häringe slott. En sommardag på slottet kan erbjuda mycket: teater, ett dopp i pool och hav, kägelbana, förfriskningar och sommarluncher. Här kan familjen sova över och njuta av frukost och middag på terrassen i sommarsolen.

haringeslott

 

HITTA HIT!

Med bil:

Motorväg 73 mot Nynäshamn. Sväng av motorvägen vid Tungelsta & Landfjärden. Följ skyltarna till Häringe Slott på väg 73.

Med egen båt:

Båtar kan lägga till vid bryggan som har segelbåtsdjup. GPS koordinater, Long: 59.04112 Lat: 18.014563.

Pendeltåg & buss:

Pendeltåg till Västerhaninge. Sedan buss 847 mot Ösmo till hållplats Häringe grindar. Slottet ligger drygt 800 meter från grindarna, som enkelt nås med en naturskön promenad genom allén.

 


2015 års uppsättning: Pinocchio

Pinocchio_affisch_varm_ejtext

Träsnidaren Gepetto har gjort sitt livs finaste docka! Plötsligt öppnar Pinocchio ögonen och Gepetto får den son han aldrig haft. Men om Gepetto ska få behålla sin son måste Pinocchio vara flitig i skolan och alltid tala sanning. För en trädocka som precis fått liv är livet stort och spännande och skolan är ju så… tråkig. Hur ska det gå för Pinocchio – kommer han att klara kraven när det finns så lockande äventyr på vägen till skolan…Och vad ska Pinocchio säga till sin pappa när han struntat i skolan och farit iväg på farliga villovägar? Måste man inte ljuga ibland? Följ Pinocchio på äventyr genom en musikalisk resa för hela familjen.

Längd: ca 60 minuter plus paus. Vid regn spelas föreställningen inomhus.

Se teater, ta ett dopp i utomhuspoolen, besök kägelbanan, vandra i naturreservatet och unna dig god sommarlunch på terrassen eller pröva à la carte-menyn. Fullständiga rättigheter finns.

Medverkande i Pinocchio:

PinocchioJoakim Sædén

GepettoPer Sandborgh

Räfvenhjelm Daniel Epstein

Blå FénJessica Gustafsson

Regi & dramatisering – David Wall

Affisch: Stefan F Lindberg


Familjeföreställningen Lycko-Hans på Häringe Slott

Spelades 29 juli – 8 augusti 2014

 av Bröderna Grimm

Manus: Ensemblen

Regi: David Wall

LyckoHans_Affisch_

Medverkande:

Peter Nitschke

Jessica Gustafsson

David Wall

David Härenstam

Följ med till slottsparken – här finns en mystisk rotunda där slingerväxter och pelargångar hyser välkända figurer från Bröderna Grimms sagor. Intill den gamla kopparbrunnen möter ni rödluvor och vargar, goda vänner och listiga häxor när Lycko-Hans ger sig ut på sin resa – en klassisk berättelse med teater och musik för hela familjen.

På Häringe Slott går det bra att kombinera teaterbesöket med café, restaurang, övernattning, strövtåg i naturreservatet eller ett dopp i poolen. Läs mer här.

 

Shakespeare_web_10.jpg

Regina Lund, Per Sandborgh, David Wall, Joakim Sædén och Alexandra Dahlström i HAMLET. Spelades på Häringe Slott år 2009. Regi: Barbro Vivien & David Wall

 

Galleri från tidigare produktioner: