Sommarteater

Matheo Lindberg Vivien som Pinocchio

Peter Gröning som Geppetto

.

Tack till alla er som besökte oss

på Skoklosters Slott under sommaren! 

.

David Wall som Räven

Matheo Lindberg Vivien som Pinocchio

Elvira Wall som Katten

.

.

PINOCCHIOS ÄVENTYR

WALL & VIVIEN, sommaren 2021

i samarbete med Håbo kommun och Skoklosters Slott

Pinocchios äventyr börjar med en magisk bit trä som landat utanför snickare Antonios hus. Vem har ställt det här och varför? Snickaren blir skeptisk och ger bort det till sin fattige vän Geppetto, som bestämt sig för att snida en marionett. Vem kunde ana att dockan skulle få springiga träben och ställa till med så mycket!

Pinocchios äventyr tar oss med på ett svindlande musikaliskt äventyr, där faror och fällor lurar bakom varje hörn. Här får vi möta den gode men ack så temperamentsfulle Geppetto, den lismande Räven med sin vapendragare Katten, Teaterdirektören som eldar dockor och så Fén, som har ett vakande öga över alla i byn. Pinocchio är dockan som längtar efter att få  bli en riktig pojke, men hur ska han kunna bli det?

Historien följer Carlo Collodis berättelser om den lille trädockan Pinocchio (Le avventure di Pinocchio), som ursprungligen skrevs som en följetong i ett månadsmagasin år 1881-1883 och består av 36 berättelser.

————————————————————————————

Några av våra tidigare sommarproduktioner

WALL & VIVIEN, sommaren 2016

i samarbete med Häringe Slott

Affisch_Grimm_2016

2016 års uppsättning var Bröderna Grimms klassiska sagor 2.0 – en fartfylld föreställning med musik och sång för hela familjen!

Den vackra rotundan i Häringe slottspark har förvandlats till en skog i ett land för länge, länge sedan. Ynglingen Hans arbetar hårt för att försörja sig och sin mor, som väntar på honom i det lilla huset på andra sidan skogen. Det är en lång vandring hem för Hans och många faror lurar längs vägen. Kommer han att få med sig sina hårt förvärvade guldslantar hem? På sin väg möter han både Rödluvan, Snövit och Hans och Greta, som alla behöver hans hjälp. Det är inte lätt för Hans att hålla reda på (o)vänliga vargar, häxor och förgiftade äpplen när han samtidigt försöker hitta vägen hem till mor.

Se den rafflande upplösningen på Bröderna Grimms sagor 2.0! En timslång, fartfylld familjeföreställning med musik och sång. Kombinera gärna teaterbesöket med övriga aktiviteter på Häringe slott. En sommardag på slottet kan erbjuda mycket: teater, ett dopp i pool och hav, kägelbana, förfriskningar och sommarluncher. Här kan familjen sova över och njuta av frukost och middag på terrassen i sommarsolen.


WALL & VIVIEN, sommaren 2015

i samarbete med Häringe Slott

 

Pinocchio_affisch_varm_ejtext

Träsnidaren Gepetto har gjort sitt livs finaste docka! Plötsligt öppnar Pinocchio ögonen och Gepetto får den son han aldrig haft. Men om Gepetto ska få behålla sin son måste Pinocchio vara flitig i skolan och alltid tala sanning. För en trädocka som precis fått liv är livet stort och spännande och skolan är ju så… tråkig. Hur ska det gå för Pinocchio – kommer han att klara kraven när det finns så lockande äventyr på vägen till skolan…Och vad ska Pinocchio säga till sin pappa när han struntat i skolan och farit iväg på farliga villovägar? Måste man inte ljuga ibland? Följ Pinocchio på äventyr genom en musikalisk resa för hela familjen.

Längd: ca 60 minuter plus paus. Vid regn spelas föreställningen inomhus.

Se teater, ta ett dopp i utomhuspoolen, besök kägelbanan, vandra i naturreservatet och unna dig god sommarlunch på terrassen eller pröva à la carte-menyn. Fullständiga rättigheter finns.

Medverkande i Pinocchio:

PinocchioJoakim Sædén

GepettoPer Sandborgh

Räfvenhjelm Daniel Epstein

Blå FénJessica Gustafsson

Regi & dramatisering – David Wall

Affisch: Stefan F Lindberg


WALL & VIVIEN, sommaren 2014

i samarbete med Häringe Slott

Lycko-Hans

av Bröderna Grimm

Spelades 29 juli – 8 augusti 2014

 Manus: Ensemblen

Regi: David Wall

LyckoHans_Affisch_

Medverkande:

Peter Nitschke

Jessica Gustafsson

David Wall

David Härenstam

Följ med till slottsparken – här finns en mystisk rotunda där slingerväxter och pelargångar hyser välkända figurer från Bröderna Grimms sagor. Intill den gamla kopparbrunnen möter ni rödluvor och vargar, goda vänner och listiga häxor när Lycko-Hans ger sig ut på sin resa – en klassisk berättelse med teater och musik för hela familjen.

På Häringe Slott går det bra att kombinera teaterbesöket med café, restaurang, övernattning, strövtåg i naturreservatet eller ett dopp i poolen. Läs mer här.

 

Shakespeare_web_10.jpg

Regina Lund, Per Sandborgh, David Wall, Joakim Sædén och Alexandra Dahlström i HAMLET. Spelades på Häringe Slott år 2009. Regi: Barbro Vivien & David Wall