Skräddarsydda uppdrag

MATS ROSLIN – EN SKATTEKONNÄSSÖR

På semester

Mats Roslin, en fiktiv karaktär, med starka åsikter om våra olika skatter, skapades i syfte att väcka intresse för skattefrågor. Mats figurerade i en oberoende kampanj i valrörelsen – men för att få folk att vakna till liv skruvades argumenten åt båda håll. 15 videobloggar gjordes, 9 svarsfilmer som den nedan, Mats Roslin verkade både live och på sociala medier, talade med politiker och vanligt folk i köpcentrum och skrev blogg. I filmen här nedan uttalar han sig om Rutavdraget.

Mats Roslin är ett levande bevis på hur man kan använda interaktiv teater i olika sammanhang. I Mats Roslin-projektet utökade vi vårt teaterteam bestående av regissör, skådespelare, stylist och manusförfattare, med en journalist, en expert på sociala media och PR-frågor samt en filmfotograf. Mats Roslin verkade i 6 månader och hade på sin blogg 22 568 unika besökare. Hans videodagböcker hade 6107 visningar. Han publicerades redaktionellt som en nyhetshändelse (att fungera som en fiktiv provokatör i skattefrågor) i SvD, och togs upp på ett 20-tal bloggar på nätet.

Modellen kan användas i många sammanhang – alltifrån en dagslända på en konferens till en mer långlivad karaktär. Har du funderingar? Kontakta oss – vi kommer gärna med förslag.