Herrgårdsmord

Palace front

 INTERAKTIVA KOMEDIER

på slott, herrgårdar och hotell i hela Norden

Norsk English-small 

Välkommen till Herrgårdsmord, stig in i en historia där du är en del av handlingen!

Upplev en komisk och spännande mordgåta där skådespelarna finns mitt ibland er! Här kan du själv påverka hur nya intriger uppstår, pakter bildas, teorier tar form… Herrgårdsmord bjuder på en afton med musik, mysterier, spänning, komedi – och garanterat nya samtalsämnen!

 

 

UPPLÄGG

I godsets stora salong tar värdinnan emot er för välkomstdrink. Sätt er bekvämt tillrätta så kan skådespelet börja! Snart har ett mord begåtts och ni vävs själva in i handlingen. Man interagerar så mycket eller så lite man vill, och alltid i rollen som sig själv.

Vid middagen ökar samspelet kring borden, fantasin och kreativiteten får flöda, samtidigt som det finns gott om tid att umgås med varandra. Ni tävlar i lag vid borden i ett musik-quiz som bjuder på nya ledtrådar. Till desserten vävs era teorier in i upplösningen.

Total speltid ca 3 timmar inkl middag.

4-5 skådespelare.

Föreställningarna ges på svenska eller engelska. För engelsk infotext klicka här.

Våra föreställningar är mobila, vi spelar där ni befinner er! Kontakta oss gärna för förslag på spännande och stämningsfulla miljöer.

Dining room

ÖPPNA FÖRESTÄLLNINGAR (FÖR PRIVATPERSONER)

 

Herrgårdsmord på Stufvenäs Gästgifveri (Kalmar) 27 januari 2018

Herregårdsmord på Losby Gods (Oslo) 2 februari 2018

Slottsmord på Häringe Slott (Stockholm) 9 februari 2018

Slottsmord på Häringe Slott (Stockholm) 2 mars 2018

Slottsmord på Häringe Slott (Stockholm) 20 april 2018

Herregårdsmord på Losby Gods (Oslo) 2 november 2018

Herregårdsmord på Losby Gods (Oslo) 9 november 2018

 

 

 


Just nu har vi fyra interaktiva mordgåtor på repertoaren:

skrivmaskin

 

DOKTORN & DÖDEN

Kvällen inleds med att gästerna möter en nervös konferensvärdinna och en synnerligen dryg hotelldirektör. Just då är det bara beställaren som vet att föreställningen redan har börjat…

Plötsligt hittas hotelldirektörn mördad! Vad kommer att hända med godset nu? Vem ska ta över? Dr Hellsings planer på ett New Age Center roar inte Baron, som gör vad som helst för att godset ska bli ett herresäte igen. Primadonnan bestämmer sig för att satsa på en internationell karriär med sin nyfunna kör, som består av fyra av gästerna. Tillsammans gör de ett glamouröst sångframträdande lagom till desserten… och upplösningen.

Upplägg i Doktorn & Döden; 45 minuters spel till fördrinken, därefter middag där korta scener blandas med improvisationer med gästerna. 20 minuters upplösning mot slutet av middagen, där också gästernas teorier blir en del av handlingen. Total speltid 2,5 till 3 timmar, inkl middag. 4-5 skådespelare.

BLÅTT BLOD

Mörkret faller över godset. Stämningen är bedrägligt lugn och gemytlig när familjens överhuvud välkomnar dig som en gammal vän i huset – men bakom de goda skratten skymtar snart dolda agendor och mörka familjehemligheter. Godsägarinnans hastiga bortgång har lämnat allt i ett oklart läge. Ska det bli hennes karriärhungrige make som får sin vilja fram, eller sonen och hans konstnärliga hustru..? Innan du vet ordet av är det någon som diskret har bett om din hjälp. Vad kan detta få för följder… och vem ska du välja att vara lojal mot..?

ÖVERRASKNINGSFESTEN

Godsägaren fyller jämnt och ska firas! På med partyhatten! Fjäskande vänner och hoppfulla arvingar samlas på godset. Den unga hustrun har ordnat ett ”surprise-party”, men det finns fler som har förberett överraskningar… Ett nät av intriger vävs i denna komedi, ledtrådarna blandas med sing-a-long-sånger framförda av godsets ”entertainer”.

Vem är mördaren? Den bistra gamla trotjänarinnan? Den svekfulla hustrun? Eller konsulten i partyhatten? Och vem är egentligen arvingen? Här finns gott om pusselbitar för den som vill lösa fallet.

Upplägg i Överraskningsfesten; 35 minuters spel till fördrinken, därefter middag där korta scener blandas med improvisationer med gästerna. 25 minuters upplösning mot slutet av middagen, där också gästernas teorier blir en del av handlingen. Total speltid 2 till 2,5 timmar, inkl middag. 5 skådespelare.

KORTEN PÅ BORDET

Välkommen till Mélodies Croisés med Arnaud et Estelle!!!  Här blandas levande musikunderhållning med mördande mordgåta. Ett melodikryss i franskt tema som gästerna försöker lösa men plötsligt ändras förutsättningarna och det blir helt andra saker som måste lösas…

 

****

Alla föreställningarna ges på svenska eller engelska.